Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron ryżowy z polędwicą wieprzową

Autor
A A A
  • Makaron ryżowy z polędwicą wieprzową

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Makaron ryżowy z polędwicą wieprzową - składniki:
Makaron ryżowy z polędwicą wieprzową - sposób przygotowania: Chiny. Orzeszki upraż na suchej patelni. Dymki posiekaj, osobno białą i zieloną część. Polędwicę pokrój w cienkie paseczki. Wymieszaj bulion, sos z limonki, sos rybny i sos ostrygowy. Na dużej patelni (lub w woku) rozgrzej olej, dodaj imbir, dymkę, polędwicę i smaż, cały czas mieszając, aż mięso lekko się zrumieni. Pod koniec smażenia dodaj groszek i chilli. Następnie dolej sos i duś, aż ten zgęstnieje. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu i podawaj z sosem. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą i orzeszkami ziemnymi.