Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią

Autor
A A A
  • Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią - składniki:
Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią - sposób przygotowania: Włochy. Mięso pokrój w plasterki i zrumień na połowie masła. Zdejmij mięso z patelni, oprósz solą i pieprzem. Na patelnię dodaj pozostałą część masła i pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, często mieszając i kiedy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone w plasterki cukinie. Smaż, aż cukinia zmięknie, ale będzie wciąż chrupiąca. Dodaj oliwki i wymieszaj sos. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Świderki podawaj z sosem posypane tartym parmezanem.

Informacje o Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią

  • Makaronowe fantazje

    Makaronowe fantazje

    - jedne z ulubionych makaronów. Pamiętaj, aby - przygotowując makaron z tego przepisu - smażyć cukinię, aż zmięknie, ale wciąż będzie chrupiąca. Całość posyp parmezanem. Makaron fusilli z wieprzowiną i cukinią 450 g polędwicy wieprzowej 2 nieduże cukinie 1 cebula pęczek bazylii 80 g masła 150 g