Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karp marynowany w czerwonym winie
Karp marynowany w czerwonym winie - składniki:
Karp marynowany w czerwonym winie - sposób przygotowania:
Filety z karpia oczyść z ewentualnych ości i skóry, włóż do lodówki na 30 minut, a następnie pokrój w poprzek w cienkie płatki.
Przygotuj marynatę: połącz ze sobą wszystkie składniki i dodaj pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Rybę przełóż do marynaty i odstaw na 5 godzin. Po tym czasie rybę odcedź i przełóż ze wszystkimi składnikami do naczynia z olejem.
Rada: rybę w oleju możesz przechowywać do 5 dni.
- 500 g fileta z karpia
- 1/2 szklanki (125 ml) oleju
- marynata:
- 2 szklanki (500 ml) wytrawnego czerwonego wina
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki (60 ml) czerwonego octu winnego
- 2 łyżki siekanego koperku
- 1 czerwona cebula
- 2 listki laurowe
- 1 łyżeczka pieprzu zielonego w zalewie
- 1/2 szklanki (125 ml) oleju
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki miodu
- sól
- pieprz
- 2 białe cebule
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki