Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Autor
A A A
  • Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami - składniki:
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami - sposób przygotowania: Na dużym półmisku rozłóż sałatę (jeśli nie masz mieszanki, to główkę sałaty umyj, osusz i podziel liście na mniejsze kawałki). Oliwki pokrój na plasterki, pomidorki na połówki. Awokado obierz ze skórki i skrop sokiem z cytryny. Na sałacie rozłóż pomidorki, plasterki awokado i oliwki, posyp kukurydzą i kawałkami odsączonego tuńczyka z puszki. Dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą. Rada: to jest jedna z wielu wersji sałatki z tuńczykiem. Możesz zrobić najprostszą - z tuńczyka, kukurydzy i sosu. Zamiast winegretu możesz dodać sos z majonezu wymieszanego z jogurtem. Kolejna wersja - dodaj ugotowane jajko, pokrojoną w plasterki marchew, ogórka kiszonego... Co tylko dzieci lubią jeść.