Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rolada wołowa z grzybami suszonymi i kapustą kiszoną

Autor
A A A
  • Rolada wołowa z grzybami suszonymi i kapustą kiszoną

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Rolada wołowa z grzybami suszonymi i kapustą kiszoną - składniki:
Rolada wołowa z grzybami suszonymi i kapustą kiszoną - sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą, tak by trochę je przykrywała, i ugotuj do miękkości. Wyjmij i posiekaj. Kapustę kiszoną zalej 2 szklankami (500 ml) wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Też ugotuj do miękkości. Rostbef przekrój wzdłuż, tworząc płat. Delikatnie go rozbij i posmaruj musztardą. Na maśle zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj kapustę i posiekane grzyby. Smaż, aż płyn w całości odparuje. Dopraw solą, pieprzem i ostudź. Na płat mięsa rozłóż kapustę, zroluj mięso i ciasno zwiąż nitką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C i piecz przez godzinę, co jakiś czas polewając mięso sosem spod pieczenia.