Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi
Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi - składniki:
Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi - sposób przygotowania:
Przepis dla 4 osób
Grzyby oczyść, umyj i pokrój na bardzo grube kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na całej oliwie. Następnie dodaj grzyby i duś 3-4 minuty. W trakcie duszenia wlej wino i duś kolejne 3-4 minuty. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki oraz pomidorki pokrojone na połówki. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź.
Do grzybów z pomidorami dodaj ciepły makaron, przełóż na talerze, a na koniec posyp startym parmezanem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki