Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kulebiak z łososiem i grzybami

Autor
A A A
  • Kulebiak z łososiem i grzybami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Kulebiak z łososiem i grzybami - składniki:
Kulebiak z łososiem i grzybami - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Następnie dodaj pokrojone w drobną kostkę rozmrożone grzyby, posiekany rozmaryn i duś kilka minut. Gotowy farsz dopraw solą, pieprzem i wystudź. Łososia umyj, osusz i ściągnij z niego skórę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Rozmrożone ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj. Na brzegu ułóż łososia, posmaruj go centymetrową warstwą zimnego farszu, załóż ciastem i dokładnie zlep brzegi. Kulebiak przełóż na natłuszczoną blachę, posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz ok. 20 minut.