Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzyby z brokułami zapiekane z serem
Grzyby z brokułami zapiekane z serem - składniki:
Grzyby z brokułami zapiekane z serem - sposób przygotowania:
Przepis dla 4 osób
Borowiki oczyść, umyj, pokrój w bardzo grube kawałki i przesmaż na maśle. Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem.
Brokuły przesmaż delikatnie na oleju, pilnując, by się nie zrumieniły.
Ser rozkrusz widelcem, wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Usmażone grzyby wymieszaj z brokułami, mieszanką sera i śmietany oraz kiełkami i pestkami słonecznika. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i piecz do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera.
Podawaj jako ciepłą przekąskę lub dodatek do smażonych mięs i ryb.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki