Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tortille z kukurydzianą salsą

Autor
A A A
  • Tortille z kukurydzianą salsą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Tortille z kukurydzianą salsą - składniki:
Tortille z kukurydzianą salsą - sposób przygotowania: Oczyszczoną i umytą polędwiczkę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, wsyp przyprawę, olej, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż mięso i jeśli będzie trzeba, dodaj jeszcze odrobinę oleju. Kukurydzę odsącz z zalewy, przełóż do miski, dodaj posiekane pomidory, drobniutko pokrojoną cebulę i posiekaną kolendrę. Tortillę podgrzej według instrukcji na opakowaniu. Na każdej połóż liść sałaty, a potem nakładaj porcję mięsa, kukurydzę z pomidorami i łyżeczkę śmietany. Zwijaj tortille: podwiń spód, a potem zawiń boki i zepnij je wykałaczką.
Błyskawiczny tort limonkowy. Świeży i lekki pomysł na wiosenne słodkości