Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z krewetkami

Autor
A A A
  • Makaron z krewetkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Makaron z krewetkami - składniki:
Makaron z krewetkami - sposób przygotowania: Makaron zalej letnią wodą, pozostaw na noc, a potem odsącz. Przygotuj sos: zmiksuj przecier, sos rybny, sos chili, sok z limonek oraz cukier i odstaw na godzinę. Krewetki oczyść. Na dużej patelni typu wok rozgrzej oliwę. Z jednej strony woka zacznij smażyć krewetki, a z drugiej roztrzepane jajko. Po 1 minucie dodaj czosnek i posiekaną papryczkę chili. Mieszając wszystko, smaż przez kolejną minutę. Następnie dorzuć makaron, cebulę, wszystko zalej sosem i bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wrzuć kiełki, raz jeszcze zamieszaj i posyp posiekanymi orzechami nerkowca.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Makaron z krewetkami

  • Jak przyrządzić krewetki?

    Jak przyrządzić krewetki?

    niż bezpośredni ogień) lub patelnię grillową. Grillujemy 1-2 minuty z jednej strony, 1 minutę z drugiej. Inne przepisy z krewetkami: Tajska zupa kokosowa z krewetkami Szybki ryż smażony z jajkiem i krewetkami Krewetki tygrysie w pomidorach z fetą Szaszłyki z krewetek Makaron z krewetkami

  • Surf and turf - jagnięcina i krewetki na jednym talerzu

    Surf and turf - jagnięcina i krewetki na jednym talerzu

    makaronem soba w stylu Surf and Turf. Jagnięcina w stylu Surf and Turf z krewetkami i makaronem gryczanym Składniki:   1 comber jagnięcy   10 krewetek

  • Tajskie smaki

    Tajskie smaki

    jasnego sosu sojowego. Makaron z krewetkami 200 g makaronu ryżowego 6 surowych krewetek 16/20 1 jajko (roztrzepane) 2 ząbki posiekanego czosnku 1 papryczka chili 1 grubo siekana cebula 3 łyżki kiełków fasoli mung 3 łyżki orzechów nerkowca 4 łyżki oliwy do smażenia Sos: 50 ml przecieru

  • Gdzie zjeść w Sopocie? 10 najlepszych restauracji zdaniem klientów [RANKING]

    Gdzie zjeść w Sopocie? 10 najlepszych restauracji zdaniem klientów [RANKING]

    wystrój. Personel bardzo profesjonalny i troskliwy. Karta dań niezbyt przeładowana. Kelner polecił zupę rybną, która była bardzo aromatyczna, smaczna i sycąca, w sam raz na chłodny, deszczowy dzień. Potem makaron z krewetkami. Sos do makaronu był przepyszny, maślany, z dużą ilością orzeszków piniowych