Muffiny z jogurtem
- 375 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 125 g masła
- 3 łyżki miodu
- 330 g jogurtu o smaku brzoskwini i mango
- 2 jaja
- szczypta soli
Informacje o Muffiny z jogurtem
-
Menu dnia w sam raz na piknik
koncentrat przelej do butelki i rozrabiaj z schłodzoną wodą gazowaną. Autor: Zuzanna Wiciejowska Pamiętaj, aby ciasta na muffiny nie mieszać zbyt długo i dokładnie. Inaczej babeczki mogą wyjść nadmiernie zbite i twarde. Muffiny z jogurtem 375 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 3
-
Pod chmurką smakuje najlepiej!
Delikatne muffiny z jogurtem zamiast cukru, mają miód i świetnie nadają się na śniadanie. Szczególnie jedzone na świeżym powietrzu, na przykład w parku. Muffiny z jogurtem 375 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 3 łyżki miodu 330 g jogurtu o smaku brzoskwini i mango 2
-
Słodkości z IKEA (Zobacz przepisy!)
się kolorowe silikonowe foremki, z których łatwo wyjąć domowe wypieki. Zobacz, jak wykorzystać foremki Sockerkaka. Skorzystaj z przepisu na muffiny z jogurtem lub muffiny cytrynowe Weź udział w dyskusji na Facebooku: facebook.com/ugotujto Szwedzki sklepik Ikei to kulinarna
-
Menu dla urody
mlecznych tkwi w wysokiej zawartości wapnia i ułatwiającej wchłanianie go - witaminy D. Taki duet reguluje właściwe kurczenie się mięśni, przez co przyspiesza spalanie tłuszczu. Wapń reguluje pracę układu nerwowego, a to może tylko poprawić samopoczucie! Przeczytaj przepis na muffiny z jogurtem W menu
-
Gotuj z dziećmi - nie tylko od święta!
, zastąp je w przepisie jogurtem naturalnym. Muffiny z jogurtem 375 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 3 łyżki miodu 330 g jogurtu o smaku brzoskwini i mango 2 jaja szczypta soli Do niewielkiego rondelka przełóż masło i miód, podgrzewaj, aż się rozpuszczą, a następnie odstaw do
-
Wypieki, które trudno zepsuć
Ciasta na muffiny nie trzeba (a nawet nie powinno się) mieszać zbyt dokładnie. Powinno być lekko grudkowate, inaczej babeczki wyjdą nam zbyt zbite i twarde. Muffiny z jogurtem 375 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 3 łyżki miodu 330 g jogurtu o smaku brzoskwini i mango 2
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki