Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ziemniaki po prowansalsku

Autor
A A A
  • Ziemniaki po prowansalsku

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ziemniaki po prowansalsku - składniki:
Ziemniaki po prowansalsku - sposób przygotowania: Ziemniaki zblanszuj - zanurz we wrzątku na 1 minutę, potem zanurz w zimnej wodzie i odsącz. Następnie podsmażaj na oliwie z masłem do momentu, aż będą miękkie. Dodaj całe ząbki czosnku, pomidorki cherry, a potem przypraw ziołami, solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach

Informacje o Ziemniaki po prowansalsku

  • Aioli

    Aioli

    jednak ostrzejszy w smaku. Do sosu dodaje się też czasem bułkę tartą lub migdały. Smażone szparagi z sosem aioli Młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli Filety drobiowe z aioli

  • Menu dnia pełne smaku

    Menu dnia pełne smaku

    młode ziemniaczki najchętniej przygotowujemy z koperkiem, są wyśmienite także z innymi dodatkami, m.in. ziołami (na przykład tymiankiem, rozmarynem), ostrą papryczką czy czosnkiem. Polecamy również nasz przepis na młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli . Młode ziemniaki w ziołach 1 pęczek

  • Obiad z młodymi warzywami

    Obiad z młodymi warzywami

    masła). Jeśli jednak masz ochotę na urozmaicenie, wypróbuj je w wersji z z ziołami (np. rozmarynem, szałwią, tymiankiem) lub papryczką chilli, albo też - jak poniżej - z czosnkowym sosem aioli. Młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli 450 g młodych małych ziemniaków 1 łyżka posiekanego koperku

  • Czosnek na zdrowie

    Czosnek na zdrowie

    do tego czosnkowego smakołyku jest zaraźliwa! Choć do sezonu na młode ziemniaki daleko, przepis na sos może się przydać. Młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli Składniki: 450 g młodych, małych ziemniaków 1 łyżka posiekanego koperku sól sos aioli: 1 duże żółtko o temperaturze pokojowej 1

  • Przeboje wiosennego menu

    Przeboje wiosennego menu

    się majonezem lub dodaje do sosu żółtko. Jeśli zdecydujesz się na ten ostatni, pamiętaj, aby najpierw dokładnie umyć jajko. Młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli 450 g młodych, małych ziemniaków 1 łyżka posiekanego koperku sól Sos aioli: 1 duże żółtko o temperaturze pokojowej 1 łyżka