Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z wołowiną i kapustą bok choi

Autor
A A A
  • Makaron z wołowiną i kapustą bok choi

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Makaron z wołowiną i kapustą bok choi - składniki:
Makaron z wołowiną i kapustą bok choi - sposób przygotowania: Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby zmiękły. Odsącz i pokrój w plasterki. Imbir, czosnek i szalotkę drobno posiekaj. Dymkę pokrój w plasterki. Wołowinę pokrój w cienkie paski. Na dużej patelni lub w woku podgrzej olej, dodaj imbir, czosnek i szalotkę i smaż, cały czas mieszając. Po chwili dodaj wołowinę i dalej smaż, nie zapominając o mieszaniu. Kiedy wołowina będzie już obsmażona, dodaj pokrojone grzyby i pojedyncze liście kapusty bok choi lub posiekaną kapustę pekińską. Smaż następne 3-5 min, dodaj bulion, sos sojowy i ostrygowy. Wrzuć ugotowany makaron i smaż do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Na końcu dodaj olej sezamowy, dymkę i papryczkę chilli (jeśli lubisz ostro przyprawione dania). Całość wymieszaj i podawaj.

Informacje o Makaron z wołowiną i kapustą bok choi

  • Menu dnia w wietnamskim stylu

    Menu dnia w wietnamskim stylu

    aromatem Wietnamu. Makaron z wołowiną i kapustą bok choi: 200 g wołowiny ekstra (rostbef lub ligawa albo polędwica) 4 kapusty bok choi (lub 1/2 kapusty pekińskiej) 6 suszonych grzybów shiitake 2-cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1 szalotka lub mała cebulka 1 pęczek dymki (tylko zielona

  • Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Zamiast spaghetti, do pulpecików w sosie pomidorowym możesz wybrać również makaron tagliatelle (grube wstążki). Jeśli masz apetyt na coś orientalnego, wypróbuj przepis na makaron z wołowiną i kapustą bok choi . Spaghetti z pulpetami 0,5 kg spaghetti świeżo tarty parmezan Pulpety: 0,6 kg

  • Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    - przypomina skrzyżowanie kapusty z sałatą. Makaron z wołowiną i kapustą bok choi 200 g wołowiny ekstra (rostbef, ligawa albo polędwica) 4 kapusty bok choi (lub 1/2 kapusty pekińskiej) 6 suszonych grzybów shiitake 2-cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1 szalotka lub mała cebulka 1 pęczek dymki