Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Racuszki dyniowe z serkiem twarogowym
Racuszki dyniowe z serkiem twarogowym - składniki:
Racuszki dyniowe z serkiem twarogowym - sposób przygotowania:
Przepis dla 4 osób
Umytą dynię pokrój na cząstki o wielkości około 10 cm, wydrąż pestki, ponacinaj miąższ, przełóż na blachę do pieczenia i skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz 35 minut.
Przygotuj racuchy: w misce zmiksuj upieczoną dynię, mąkę, żółtka i połowę kwaśnej śmietany. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj śliwki: na drugiej patelni skarmelizuj cukier, dodaj wydrążone i pokrojone w ćwiartki śliwki, trawę żubrową i podlej żubrówką (uwaga! żubrówka się zapali). Gdy ogień zgaśnie, dodaj masło i gotuj przez mniej więcej minutę, aż powstanie sos.
Do serka dodaj miód, resztę kwaśnej śmietany i wymieszaj. Na racuszkach ułóż twarożek, na nim śliwki, sosem polej wokoło racuchów.
Rada: do śliwek możesz dodać odrobinę octu balsamicznego.
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki