Zupa Pho
- półtora litra esencjonalnego bulionu wołowego
- 1 gwiazdka anyżu
- 4-cm kawałek korzenia imbiru pokrojony w plasterki
- 1 cebula
- 3 goździki
- 1 laska cynamonu
- szczypta nasion kopru włoskiego
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 pęczek kolendry
- 1 limonka
- 1 opakowanie kiełków fasoli mung
- 1 papryczka chilli
- 2 cebulki dymki - tylko zielona część
- 200 g makaronu ryżowego
- 400 g wołowiny ekstra (rostbef lub ligawa albo polędwica)
Informacje o Zupa Pho
-
Menu dnia
Pełna warzyw, klarowna, dobrze doprawiona, a zatem niezwykle aromatyczna. Polecamy wietnamski specjał. Zupa Pho półtora litra esencjonalnego bulionu wołowego 1 gwiazdka anyżu 4-cm kawałek korzenia imbiru pokrojony w plasterki 1 cebula 3 goździki 1 laska cynamonu szczypta
-
Wietnamska zupa Pho ze śliwkami kalifornijskimi, imbirem i cebulą dymką
4 porcjeCzas przygotowania:35 minut Składniki:750ml bulionu z indyka/kurczaka100ml soku ze śliwek kalifornijskich50g suszonych grzybów3 plastry świeżego korzenia imbiru2 ząbki czosnku, rozdrobnione1 łyżeczka sosu sojowego1/4 łyżeczki suszonych zgniecionych chilli3 łyżki białego octu winnego2 łyżki m
-
Menu dnia w wietnamskim stylu
Zupa pho (czyt. fo) to aromatyczny bulion wołowo-drobiowy z dodatkiem korzenia imbiru. Jada się go z makaronem sojowym i kawałkami gotowanego mięsa drobiowego lub wołowego. Całość dekoruje się pachnącą kolendrą i zieloną dymką. Gotuje się ją dość długo, ale warto! Jej nieodłączny element to cytryna
-
Kurczak rządzi
1 duża pierś z kurczaka 1 duże soczyste i słodkie jabłko 2 łyżki rodzynek 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Po kilka listków rukoli, świeżego szpinaku i sałaty karbowanej Sól i pieprz Suszona bazylia oliwa Dressing serowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu natural
-
Egzotyczne pokusy miasta
może nam się kojarzyć z wielką bitwą na pomidory mającej miejsce co roku w Buñol. 8. Miłośnicy zupy pho i teriyaki pomogli kuchni wietnamskiej osiągać średnio 6% comiesięcznego wzrostu, choć wciąż potrawy wywodzące się z Półwyspu Indochińskiego nie przekroczyły progu 1% całości zamówień dań
-
Przepisy, które warto było wypróbować w 2016 roku - wybór redakcji
plastry pomidora, awokado i czerwoną kapustę. Polej sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek. Pulled pork, czyli wyczesane burgery z czesanej wieprzowiny Najpierw zawojowała Polską gastronomię, teraz coraz częściej pojawia się w domowych kuchniach. Mowa o aromatycznej zupie Pho, którą teraz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki