Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Toskański kurczak

Autor
A A A
  • Toskański kurczak

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Toskański kurczak - składniki:
Toskański kurczak - sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na złoto natarte solą kawałki kurczaka. Obsmażone udka przełóż do dużego płaskiego rondla, dodaj pomidory, oliwki i kapary, oregano, sól, pieprz i odrobinę cukru do smaku (można dodać około 1/2 szklanki wody, jeśli sos wydaję się za gęsty). Duś pod przykryciem na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki - około 30 minut. Podawaj z pieczywem i oliwą do maczania.

Informacje o Toskański kurczak

  • Kurczak i warzywa - zgrany duet

    Kurczak i warzywa - zgrany duet

    ? źródło: Okazje.info Jeśli nie posiadasz lub nie lubisz kaparów, z powodzeniem możesz pominąć ich dodatek. Taki kurczak świetnie smakuje podany ze świeżym pieczywem i oliwą do jego maczania. Toskański kurczak 750 g podudzi z kurczaka 2 puszki pomidorów 150 g czarnych oliwek bez pestek 50 g

  • Zagraj w pomidora. Dziesięć sierpniowych przepisów

    Zagraj w pomidora. Dziesięć sierpniowych przepisów

    puszki. Autor: Agnieszka Kręglicka Maksymalnie pomidorowy kurczak - podawaj go z pieczywem i oliwą do maczania. Toskański kurczak 750 g podudzi z kurczaka 2 puszki pomidorów 150 g czarnych oliwek bez pestek 50 g kaparów 1 łyżka posiekanego oregano oliwa cukier sól pieprz Na patelni