Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Koperek solony

Autor
A A A
  • Koperek solony

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Koperek solony - składniki:
  • składniki na ok. 5 małych słoiczków
  • czas przygotowania: 40 min
  • 500 g świeżego
  • zielonego koperku
  • sól morska gruboziarnista
Koperek solony - sposób przygotowania: Gałązki koperku opłucz, osusz, obierz z grubych łodyg i drobno posiekaj. Do wyparzonego, suchego słoika wsyp niewielką warstwę soli, na niej ułóż warstwę koperku i ugnieć np. drewnianą łyżką lub tłuczkiem. Następnie kolejno układaj warstwy soli i koperku. Zakończ solą i szczelnie zakręć pokrywkę. Koperek najlepiej przygotowywać w niewielkich słoiczkach, a po otwarciu trzymać w lodówce. Zamknięty przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu maksymalnie przez 1 rok.

Informacje o Koperek solony

  • Menu dnia z zupą z rukoli

    Menu dnia z zupą z rukoli

    torebki i rozgniatamy wałkiem. Wysypujemy na drugi talerzyk, mieszamy z koperkiem, solą i pieprzem. W szerokim talerzu do zupy roztrzepujemy jajka. Filety kroimy w grube paski, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w pokruszonych płatkach

  • Menu dnia według blogerów

    Menu dnia według blogerów

    pieprz cytryna Sos cytrusowo-miętowy: 50 g masła pieprz kolorowy w ziarenkach skórka otarta i sok z 1 cytryny skórka otarta i sok z 1 pomarańczy 2-3 łyżki miodu kilka listków mięty Pstrągi umyłam i osuszyłam. Z dwóch łyżek masła, koperku, soli i pieprzu zrobiłam smarowidło. Pstrąga wysmarowałam

  • Wigilia last minute

    koperku, sól, świeżo zmielony pieprz, 2 cytryny, folia aluminiowa Mieszamy twarożek z chrzanem, śmietaną, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Plastry łososia smarujemy pastą twarogową i zwijamy. Roladki owijamy ściśle folią aluminiową, tak jak cukierek, mocno ściskając jej

  • Menu dnia dla żądnych nowości

    Menu dnia dla żądnych nowości

    , uważając, by nie przekroczyła 3/4 wysokości formy (zapiekanka znacznie urośnie podczas pieczenia). Piecz 20-25 minut w temperaturze 160 st. C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przygotuj sos: rozdrobniony twaróg wymieszaj ze sparzoną botwiną i kwaśną śmietaną. Całość dopraw posiekanym koperkiem, solą i

  • Dorsz na 9 sposobów

    Dorsz na 9 sposobów

    kukurydziane wkładamy do foliowej torebki i rozgniatamy wałkiem. Wysypujemy na drugi talerzyk, mieszamy z koperkiem, solą i pieprzem. W szerokim talerzu do zupy roztrzepujemy jajka. Filety kroimy w grube paski, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w

  • Tak wygląda najzdrowszy burger świata. Jest idealnie zbilansowany i ma "tylko"... 55 składników

    Tak wygląda najzdrowszy burger świata. Jest idealnie zbilansowany i ma "tylko"... 55 składników

    cytrynowej 2 bułeczki posypane sezamem (przekrojone na połówki) 1/2 pokrojonej w cienkie piórka czerwonej cebuli 4 listki masłowej sałaty Zmiksuj łososia z 3 łyżkami sosu tartarskiego, 1 łyżką koperku, solą i pieprzem. Masa nie powinna być gładka. Uformuj 2 kotleciki, upiecz je na grillu lub usmaż