Koperek solony
- składniki na ok. 5 małych słoiczków
- czas przygotowania: 40 min
- 500 g świeżego
- zielonego koperku
- sól morska gruboziarnista
Informacje o Koperek solony
-
Menu dnia z zupą z rukoli
torebki i rozgniatamy wałkiem. Wysypujemy na drugi talerzyk, mieszamy z koperkiem, solą i pieprzem. W szerokim talerzu do zupy roztrzepujemy jajka. Filety kroimy w grube paski, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w pokruszonych płatkach
-
Menu dnia według blogerów
pieprz cytryna Sos cytrusowo-miętowy: 50 g masła pieprz kolorowy w ziarenkach skórka otarta i sok z 1 cytryny skórka otarta i sok z 1 pomarańczy 2-3 łyżki miodu kilka listków mięty Pstrągi umyłam i osuszyłam. Z dwóch łyżek masła, koperku, soli i pieprzu zrobiłam smarowidło. Pstrąga wysmarowałam
-
Wigilia last minute
koperku, sól, świeżo zmielony pieprz, 2 cytryny, folia aluminiowa Mieszamy twarożek z chrzanem, śmietaną, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Plastry łososia smarujemy pastą twarogową i zwijamy. Roladki owijamy ściśle folią aluminiową, tak jak cukierek, mocno ściskając jej
-
Menu dnia dla żądnych nowości
, uważając, by nie przekroczyła 3/4 wysokości formy (zapiekanka znacznie urośnie podczas pieczenia). Piecz 20-25 minut w temperaturze 160 st. C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przygotuj sos: rozdrobniony twaróg wymieszaj ze sparzoną botwiną i kwaśną śmietaną. Całość dopraw posiekanym koperkiem, solą i
-
Dorsz na 9 sposobów
kukurydziane wkładamy do foliowej torebki i rozgniatamy wałkiem. Wysypujemy na drugi talerzyk, mieszamy z koperkiem, solą i pieprzem. W szerokim talerzu do zupy roztrzepujemy jajka. Filety kroimy w grube paski, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w
-
Tak wygląda najzdrowszy burger świata. Jest idealnie zbilansowany i ma "tylko"... 55 składników
cytrynowej 2 bułeczki posypane sezamem (przekrojone na połówki) 1/2 pokrojonej w cienkie piórka czerwonej cebuli 4 listki masłowej sałaty Zmiksuj łososia z 3 łyżkami sosu tartarskiego, 1 łyżką koperku, solą i pieprzem. Masa nie powinna być gładka. Uformuj 2 kotleciki, upiecz je na grillu lub usmaż
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki