Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z brokułów z porem i tymiankiem

Autor
A A A
  • Krem z brokułów z porem i tymiankiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Krem z brokułów z porem i tymiankiem - składniki:
Krem z brokułów z porem i tymiankiem - sposób przygotowania: Obierz i umyj dokładnie brokuł i pory. Brokuła podziel na różyczki, a z porów odetnij ciemnozieloną część, pozostałą białą i jasnozieloną pokrój w plasterki. W dużym głębokim rondlu rozpuść masło, dodaj pora oraz tymianek i smaż, aż por zmięknie (7-8 minut). Odłóż 2 łyżki uduszonych porów, a do rondla dołóż brokuła i wlej 3/4 objętości bulionu. Gotuj na mniejszym ogniu 8-10 minut. Po tym czasie zupę ostrożnie zmiksuj na krem, dodając więcej bulionu, jeśli jest za gęsta. Dopraw solą i pieprzem. Przelej do miseczek i każdą udekoruj odłożonym duszonym porem.

Informacje o Krem z brokułów z porem i tymiankiem

  • Niepozorny zestaw z rozkosznym deserem

    Niepozorny zestaw z rozkosznym deserem

    Jest wiele rodzajów tej włoskiej przekąski, jednak zawsze podstawą jest grzanka, oliwa i roztarty czosnek. U nas sycąca wersja z fasolą, szynką parmeńską i botwinką. Bruschetta z białą fasolą i mozzarellą 1 puszka białej fasoli w zalewie naturalnej 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z c