Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rożki z mango i krewetkami

Autor
A A A
  • Rożki z mango i krewetkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Rożki z mango i krewetkami - składniki:
Rożki z mango i krewetkami - sposób przygotowania: Przygotuj sos: w miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu i odstaw. Przygotuj krewetki: umyj je, oczyść, włóż do garnka z wrzącą, osoloną wodą, zmniejsz ogień i gotuj przez 3 minuty. Następnie wyjmij je łyżką cedzakową, odsącz, osusz, przekrój wzdłuż i lekko rozpłaszcz dłonią. Makaron włóż do wrzącej wody, gotuj 3 minuty, następnie odcedź, przepłucz pod zimną bieżącą wodą i dobrze osącz, Ocet wymieszaj z cukrem i solą. Gdy cukier się rozpuści, dodaj do makaronu i wymieszaj. Przygotuj rożki: płaską patelnię napełnij gorącą wodą, kolejno wkładaj do niej płaty papieru ryżowego i wyjmuj na papierowy ręcznik od razu, gdy staną się giętkie (trwa to 30-60 sekund). Na osuszonych płatach układaj połówki krewetek, makaron, listki mięty i kolendry, przycięte łodyżki szczypiorku, kawałki mango i ogórka. Zwijaj w rożki i podawaj z sosem. Rada: Zamiast krewetek możesz użyć przesmażone paski filetu z kurczaka, polędwiczek wieprzowych lub polędwicy wołowej. Ogórek możesz zastąpić kawałkami melona lub awokado.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Rożki z mango i krewetkami

  • Mango

    Mango

    barwa. Najlepsze mango to takie, które przybrało już lekko czerwoną barwę. Zobacz także: Kokosowe placuszki z mango Rożki z mango i krewetkami Pudding mango Lody mango z

  • Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę

    Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę

    krewetki. Dusimy 5-10 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy farszem tortille i zawijamy je. Podajemy na ciepło. Rożki z mango i krewetkami 12 krewetek tygrysich (16/20) 100 g makaronu ryżowego 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 8 płatów papieru ryżowego świeże listki

  • Miłosne menu pod chmurką

    Miłosne menu pod chmurką

    : Zuzanna Wiciejowska Te rożki wyglądają i smakują wyśmienicie. Krewetki z mango i świeżymi ziołami to bogactwo afrodyzjaków w jednym kęsie. Rożki z mango i krewetkami 12 krewetek tygrysich (16/20) 100 g makaronu ryżowego 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 8 płatów papieru

  • Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    czy kolację. Możesz zrobić je w wersji z mięsem (np. pieczoną kaczką i sosem hoisin), rybami i owocami morza, jak i samymi warzywami oraz owocami. Więcej przepisów na sajgonki znajdziesz również w naszej bazie. Rożki z mango i krewetkami 12 krewetek tygrysich (16/20) 100 g makaronu ryżowego 3