Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muszle makaronowe z cukinią i serem kozim

Autor
A A A
  • Muszle makaronowe z cukinią i serem kozim

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Muszle makaronowe z cukinią i serem kozim - składniki:
Muszle makaronowe z cukinią i serem kozim - sposób przygotowania: Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, skrop oliwą z oliwek i pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj farsz: na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, zeszklij na niej cebulę pokrojoną w kostkę, a pod koniec dodaj posiekany czosnek. Cukinię zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, przełóż na patelnię z cebulą i czosnkiem, dodaj kolendrę oraz szałwię. Całość smaż przez około 5 minut, do momentu gdy cukinia będzie miękka. Zdejmij z ognia i dopraw solą i pieprzem. Farszem napełnij muszle, włóż do naczynia żaroodpornego, posyp pokruszonym serem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz przez 10 minut.