Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tagliatelle z cukinii z krewetkami
Tagliatelle z cukinii z krewetkami - składniki:
Tagliatelle z cukinii z krewetkami - sposób przygotowania:
Cukinię umyj, osusz i pokrój wzdłuż na cienkie plastry, które następnie pokrój w paski, by przypominały makaron tagliatelle (wstążki).
Gotowe tagliatelle wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 2-3 minuty.
Krewetki oczyść i smaż na klarowanym maśle przez około 2-3 minuty z każdej strony. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Ugotowane tagliatelle z cukinii przełóż na patelnię z rozgrzanym masłem, dodaj ser, drobno posiekaną miętę i szybko smaż, aż ser się rozpuści. Podawaj z krewetkami.
Krewetki w kokosowej panierce
Informacje o Tagliatelle z cukinii z krewetkami
-
Cukiniowe cuda
dodatkiem krewetek będzie doskonałe jako lekka i elegancka kolacja. Podawaj z lampką białego wina. Tagliatelle z cukinii z krewetkami 1 mała cukinia 2 łyżki masła sklarowanego 10 oczyszczonych krewetek 16/20 100 g sera gorgonzola świeża mięta sól pieprz Cukinię umyj, osusz i pokrój wzdłuż na
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki