Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Solone migdały

Autor
A A A
  • Solone migdały

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Solone migdały - składniki:
Solone migdały - sposób przygotowania: Na blachę do pieczenia wlej oliwę. Wsyp migdały i podrzuć kilkakrotnie, aby dokładnie pokryły się oliwą. Równomiernie rozłóż je na blasze. Kilkakrotnie podrzucając, opiekaj przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C, aż staną się jasnobrązowe. Osącz na papierowym ręczniku i przesyp do miski. Kiedy migdały będą jeszcze ciepłe, posyp je obficie solą morską oraz papryką. Podrzuć kilkakrotnie, aby dokładnie się pokryły przyprawami. Podawaj na zimno lub na ciepło.

Informacje o Solone migdały

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Solone podprażone migdały to znakomita przekąska na imprezę, do szkoły czy na wycieczkę. Zobacz przepis na prażone solone migdały To, jak przygotować aromatyczne danie z łososia pokazuje Paweł Suchenek , szef kuchni restauracji Hotelu Rialto w Warszawie. Paweł Suchenek proponuje podawać tak