Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki z chili

Autor
A A A
  • Krewetki z chili

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Krewetki z chili - składniki:
Krewetki z chili - sposób przygotowania: Krewetki umyj (ewentualnie rozmroź, jeśli są mrożone). Papryczkę chili przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne, drobno posiekaj. Oliwę rozgrzej na dużej patelni o grubym dnie. Wrzuć czosnek i smaż przez 30 sekund. Dodaj krewetki, paprykę w proszku i szczyptę soli. Cały czas mieszając, smaż przez 2-3 minuty, aż krewetki zróżowieją i zaczną się skręcać. Podawaj gorące z chlebem.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Krewetki z chili

  • Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    krewetkami, koperkiem i czosnkiem, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. Autor: Zuzanna Wiciejowska Blanszowanie - zachowaj kolor, smak i witaminy w warzywach Delikatne krewetki i ostre chili to zgrane połączenie. Podobnie jak w pierwszym przepisie, można je także (po usmażeniu) posypać posiekaną

  • Uczta dla dwojga

    Uczta dla dwojga

    afrodyzjak. Zawarty w nich cynk to prawdziwy sprzymierzeniec zarówno urody (dba m.in. o kondycję skóry, włosów i paznokci), jak i męskiej potencji. Najwięcej go w ostrygach, ale znajdzie się również w kalmarach, małżach, ośmiornicach czy krewetkach. Krewetki z chili 500 g krewetek tygrysich bez pancerza z