Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto wi¶niowe
Ciasto wi¶niowe - składniki:
Ciasto wi¶niowe - sposób przygotowania:
Przygotuj ciasto: Margarynę utrzyj z cukrem na gładk± masę. Nie przerywaj±c ucierania, pojedynczo dodawaj jajka, następnie m±kę wymieszan± z proszkiem do pieczenia.
Przygotuj kruszonkę, zagniataj±c razem wszystkie jej składniki.
Ciasto wylej do posmarowanej margaryn± formy i ułóż na nim wi¶nie, wierzch posyp kruszonk±. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz przez mniej więcej 40 minut.
Informacje o Ciasto wi¶niowe
-
Owoce w cie¶cie zapieczone
migdałowego - bardzo dobrze podkre¶li smak wi¶ni. Ciasto wi¶niowe 250 g margaryny 400 g cukru 6 jajek 400 g m±ki pszennej 1 szklanka m±ki ziemniaczanej 10 g proszku do pieczenia 500 g wydrylowanych wi¶ni Kruszonka: 200 g margaryny 100 g cukru pudru 250 g m±ki Przygotuj ciasto: Margarynę utrzyj z
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki