Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto wi¶niowe

Autor
A A A
  • Ciasto wi¶niowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ciasto wi¶niowe - składniki:
Ciasto wi¶niowe - sposób przygotowania: Przygotuj ciasto: Margarynę utrzyj z cukrem na gładk± masę. Nie przerywaj±c ucierania, pojedynczo dodawaj jajka, następnie m±kę wymieszan± z proszkiem do pieczenia. Przygotuj kruszonkę, zagniataj±c razem wszystkie jej składniki. Ciasto wylej do posmarowanej margaryn± formy i ułóż na nim wi¶nie, wierzch posyp kruszonk±. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz przez mniej więcej 40 minut.

Informacje o Ciasto wi¶niowe

  • Owoce w cie¶cie zapieczone

    migdałowego - bardzo dobrze podkre¶li smak wi¶ni. Ciasto wi¶niowe 250 g margaryny 400 g cukru 6 jajek 400 g m±ki pszennej 1 szklanka m±ki ziemniaczanej 10 g proszku do pieczenia 500 g wydrylowanych wi¶ni Kruszonka: 200 g margaryny 100 g cukru pudru 250 g m±ki Przygotuj ciasto: Margarynę utrzyj z