Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba smażone

Autor
A A A
  • Ryba smażone

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Ryba smażone - składniki:
Ryba smażone - sposób przygotowania: Filety osusz, oprósz mąką wymieszaną z niewielką ilością soli i pieprzu. Smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami (frytki, ogórki małosolne, kapusta kiszona, keczup, sos tatarski). Oczywiście ryba nigdy nie będzie smakować tak jak nad morzem. Ale możemy chociaż próbować.

Informacje o Ryba smażone

  • Gotuj na święta i zaczaruj szczęście

    Gotuj na święta i zaczaruj szczęście

    To sprawa tradycji, ale też zakorzenionej w nas głęboko magii, z czego nie zawsze zdajemy sobie sprawę. Bo jak twierdzą antropolodzy, święta Bożego Narodzenia wypadają akurat w czasie przesilenia jesienno-zimowego, albo patrząc na to jeszcze inaczej - zakończenia pewnego roczneg

  • Menu dnia: ryba z frytkami!

    Menu dnia: ryba z frytkami!

    Surówka z marchewki, jabłka, ananasa, doprawiona sokiem z cytryny i chrupkimi orzechami włoskimi. Podawaj do ryb smażonych w panierce. Zobacz przepis na surówkę z marchewki, jabłka i ananasa . Obiad uwielbiany przez dzieci. Danie zaczerpnięte z kuchni brytyjskiej dobrze smakuje z

  • Paweł Pojawa - Plebiscyt 2008

    Paweł Pojawa - Plebiscyt 2008

    kawałkami skórki cytryny, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na parę godzin - dzięki temu łosoś będzie delikatny i lekko cytrusowy. Następnie rybę smażymy. Szparagi obieramy, blanszujemy w lekko osolonej wodzie i przez parę minut hartujemy w zimnej: powinny być lekko al dente. Blanszujemy również

  • Jak nie przejeść się w święta i odchudzić świąteczną kolację? Komentarz dietetyka

    Jak nie przejeść się w święta i odchudzić świąteczną kolację? Komentarz dietetyka

    ogromny. Warto sięgnąć zarówno po te chudsze, np. karp, pstrąg, jak i tłuste ryby morskie, np. łososia czy śledzia. Kluczowe jest jednak to, jak je przyrządzimy. W tym dniu najlepiej byłoby zrezygnować z ryb smażonych czy w śmietanie, a postawić na te przyrządzane na parze, pieczone lub z jogurtem. W

  • Halibut według szefa kuchni - pozdrowienia z Norwegii

    Halibut według szefa kuchni - pozdrowienia z Norwegii

    patelni kawałki ryby. Smaż, czas od czasu poruszając kawałkami ryby ok. 3 minut, aż będzie złoto brązowa. Przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1-2 minuty, by ryba się zrumieniła. Skrop sokiem z cytryny. Usmażone kawałki ryby dopraw solą i pieprzem. Przełóż rybę z patelni na półmisek

  • Rybka lubi wino

    Rybka lubi wino

    kolei ryby chude warto łączyć z winami wytrawnymi i pełnymi owoców, np. rieslingami z Alzacji lub Niemiec, chablis, graves czy sauvignon z Nowego Świata. Ryby smażone wymagają win wyrazistych, np. Cetes-de-Provence, alzackiego pinot gris czy musującej franciacorty. Oto nasze

  • Instrukcja obsługi karpia

    Instrukcja obsługi karpia

    tłuszcz. 4. Dobór odpowiednich sztućców do ryby to wcale nie prosta sprawa. Przyjęło się, że używamy noża i widelca, jednak według zasad kulinarnego savoire vivru stosować je należy do wędzonego łososia i węgorza oraz śledzi solonych i marynowanych. Do ryb smażonych, gotowanych

  • Świąteczne dylematy - barszczyk czy grzybowa?

    Świąteczne dylematy - barszczyk czy grzybowa?

    Obok zupy na świątecznym stole najczęściej pojawiają się dania rybne, z kapustą, grzybami i ciasta. Ryba smażona serwowana jest na wigilijnym stole w trzech czwartych polskich domów, ryba po grecku w ponad jednej trzeciej (37 proc.), a ryba w galarecie trochę rzadziej, bo w jednej czwartej z nich