Ryba smażone
Informacje o Ryba smażone
-
Gotuj na święta i zaczaruj szczęście
To sprawa tradycji, ale też zakorzenionej w nas głęboko magii, z czego nie zawsze zdajemy sobie sprawę. Bo jak twierdzą antropolodzy, święta Bożego Narodzenia wypadają akurat w czasie przesilenia jesienno-zimowego, albo patrząc na to jeszcze inaczej - zakończenia pewnego roczneg
-
Menu dnia: ryba z frytkami!
Surówka z marchewki, jabłka, ananasa, doprawiona sokiem z cytryny i chrupkimi orzechami włoskimi. Podawaj do ryb smażonych w panierce. Zobacz przepis na surówkę z marchewki, jabłka i ananasa . Obiad uwielbiany przez dzieci. Danie zaczerpnięte z kuchni brytyjskiej dobrze smakuje z
-
Paweł Pojawa - Plebiscyt 2008
kawałkami skórki cytryny, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na parę godzin - dzięki temu łosoś będzie delikatny i lekko cytrusowy. Następnie rybę smażymy. Szparagi obieramy, blanszujemy w lekko osolonej wodzie i przez parę minut hartujemy w zimnej: powinny być lekko al dente. Blanszujemy również
-
Jak nie przejeść się w święta i odchudzić świąteczną kolację? Komentarz dietetyka
ogromny. Warto sięgnąć zarówno po te chudsze, np. karp, pstrąg, jak i tłuste ryby morskie, np. łososia czy śledzia. Kluczowe jest jednak to, jak je przyrządzimy. W tym dniu najlepiej byłoby zrezygnować z ryb smażonych czy w śmietanie, a postawić na te przyrządzane na parze, pieczone lub z jogurtem. W
-
Halibut według szefa kuchni - pozdrowienia z Norwegii
patelni kawałki ryby. Smaż, czas od czasu poruszając kawałkami ryby ok. 3 minut, aż będzie złoto brązowa. Przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1-2 minuty, by ryba się zrumieniła. Skrop sokiem z cytryny. Usmażone kawałki ryby dopraw solą i pieprzem. Przełóż rybę z patelni na półmisek
-
Rybka lubi wino
kolei ryby chude warto łączyć z winami wytrawnymi i pełnymi owoców, np. rieslingami z Alzacji lub Niemiec, chablis, graves czy sauvignon z Nowego Świata. Ryby smażone wymagają win wyrazistych, np. Cetes-de-Provence, alzackiego pinot gris czy musującej franciacorty. Oto nasze
-
Instrukcja obsługi karpia
tłuszcz. 4. Dobór odpowiednich sztućców do ryby to wcale nie prosta sprawa. Przyjęło się, że używamy noża i widelca, jednak według zasad kulinarnego savoire vivru stosować je należy do wędzonego łososia i węgorza oraz śledzi solonych i marynowanych. Do ryb smażonych, gotowanych
-
Świąteczne dylematy - barszczyk czy grzybowa?
Obok zupy na świątecznym stole najczęściej pojawiają się dania rybne, z kapustą, grzybami i ciasta. Ryba smażona serwowana jest na wigilijnym stole w trzech czwartych polskich domów, ryba po grecku w ponad jednej trzeciej (37 proc.), a ryba w galarecie trochę rzadziej, bo w jednej czwartej z nich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki