Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym
Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym - składniki:
Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym - sposób przygotowania:
Przygotuj sos: kapary, szalotkę i łodygę selera naciowego drobniutko posiekaj. Dodaj do majonezu, razem z posiekanym estragonem i dokładnie wymieszaj.
Krewetki obsmaż przez chwilę na maśle, oprósz solą i pieprzem.
Bułeczki przekrój na pół, każdą posmaruj przygotowanym majonezem, połóż liść sałaty, plasterki pomidora i awokado i po kilka krewetek. Przykryj wierzchem bułeczki.
- sos: 1/2 szklanki (125 ml) majonezu
- 2 łyżki kaparów
- 1 mała szalotka
- 1 łyżka posiekanego estragonu (lub 1 łyżeczka suszonego)
- 1 łodyga selera naciowego
- 6 bułeczek
- 500 g krewetek black tiger
- bez ogonków
- 1 łyżka masła
- 2 pomidory malinowe
- 1 dojrzałe awokado
- 6 listków sałaty (masłowej lub rzymskiej)
- sól
- pieprz
Krewetki w kokosowej panierce
Informacje o Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym
-
Sposób na kanapkę
kawałków ogórka, listków rukoli, 4 połówki pomidorków i po 3 falafele. Posmaruj sosem tzatziki. Podawaj. Te kanapki najlepiej przygotować w małych, pszennych bagietkach. Estragonowy sos wzbogacono dodatkiem lekko słonych kaparów. Zobacz przepis na kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym Składniki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki