Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym

Autor
A A A
  • Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym - składniki:
Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym - sposób przygotowania: Przygotuj sos: kapary, szalotkę i łodygę selera naciowego drobniutko posiekaj. Dodaj do majonezu, razem z posiekanym estragonem i dokładnie wymieszaj. Krewetki obsmaż przez chwilę na maśle, oprósz solą i pieprzem. Bułeczki przekrój na pół, każdą posmaruj przygotowanym majonezem, połóż liść sałaty, plasterki pomidora i awokado i po kilka krewetek. Przykryj wierzchem bułeczki.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym

  • Sposób na kanapkę

    Sposób na kanapkę

    kawałków ogórka, listków rukoli, 4 połówki pomidorków i po 3 falafele. Posmaruj sosem tzatziki. Podawaj. Te kanapki najlepiej przygotować w małych, pszennych bagietkach. Estragonowy sos wzbogacono dodatkiem lekko słonych kaparów. Zobacz przepis na kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym Składniki