Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Konfitowane udko gęsi z powidłami
Konfitowane udko gęsi z powidłami - składniki:
Konfitowane udko gęsi z powidłami - sposób przygotowania:
Gęsie udka natrzyj solą, pieprzem, 2 łyżkami majeranku i posiekanym czosnkiem. Odstaw na 2 doby do lodówki.
Po tym czasie ułóż udka w rondlu i zalej smalcem lub olejem. Duś powoli w tłuszczu, aż mięso będzie miękkie. Udka ostudź w tłuszczu.
Na maśle lekko podduś imbir, dodaj cukier i pokrojone w ćwiartki śliwki. Duś, aż śliwki zaczną się rozpadać.
Udka opiecz w gorącym piecu o temperaturze 190 st C, by powstała chrupka skórka, i podaj z powidłami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki