Pierogi z malinami
Informacje o Pierogi z malinami
-
Domowe menu dnia z owocowymi pierogami
. Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła 200 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 300 g malin cukier Z mąki, jajek, masła, wody i soli zagnieć elastyczne ciasto. Po zagnieceniu ciasto powinno odpocząć około 1/2 godz. w lodówce. Na wysypanej mąką stolnicy wałkuj ciasto
-
Obiad na słodko! (8 przepisów)
Czy może być coś lepszego niż połączenie delikatnego smaku malin, miękkiego ciasta pierogowego i chmurki bitej śmietany albo jogurtu? W kolejnych slajdach postaramy się przekonać, że tak. Jednak poprzeczkę ustawiliśmy bardzo wysoko już na starcie... Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka
-
Co jeść w czerwcu?
opowiada legenda o nimfie Idzie, córce króla Krety Melisosa . Według opowieści, pierwotnie wszystkie owoce malin były białe. Jednak pewnego dnia, zbierając słodkie owoce z kolczastych krzaków Ida skaleczyła się, a jej krew nadała jagodom różową barwę. Zobacz przepis na pierogi z malinami . Galaretka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki