Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z kurczaka z pomidorkami i papryką

Autor
A A A
  • Szaszłyki z  kurczaka z pomidorkami i papryką

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Szaszłyki z kurczaka z pomidorkami i papryką - składniki:
Szaszłyki z kurczaka z pomidorkami i papryką - sposób przygotowania: Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. W misce wymieszaj oliwę z octem winnym, dodaj oregano i paprykę, wsyp szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Do marynaty włóż kawałki kurczaka i wstaw do lodówki na 15-20 minut. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paski o szerokości około 2 cm, owiń nimi pomidorki koktajlowe. Na natłuszczone szpadki nadziewaj kolejno kawałki kurczaka, pomidorki owinięte w paski żółtej i zielonej papryki. Grilluj około 15 minut, obracając i skrapiając marynatą.