Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab z koprem włoskim

Autor
A A A
  • Schab z koprem włoskim

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Schab z koprem włoskim - składniki:
Schab z koprem włoskim - sposób przygotowania: Nasiona kopru rozgnieć w moździerzu lub wsyp do plastikowej torebki i rozgnieć wałkiem. Bulwy kopru pokrój na ósemki, czosnek posiekaj. Mięso osusz ręcznikiem papierowym i obsyp roztartymi nasionami kopru i solą. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, smaż schab ze wszystkich stron przez około 6 minut, następnie przełóż na talerz, a na patelnię wrzuć koper i czosnek. Smaż aż około 6 minut, aż koper będzie złotobrązowy. Następnie kolejno dodawaj: wino, bulion i masło, mieszając po dodaniu każdego składnika. Całość przełóż do małej brytfanki, na wierzch połóż obsmażony schab, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 30 minut. Gotowy schab doskonale smakuje na ciepło jako danie obiadowe i na zimno do kanapek.

Informacje o Schab z koprem włoskim

  • Wyborna wieprzowina

    Wyborna wieprzowina

    wędlinę. Schab z koprem włoskim 1 kg schabu wieprzowego bez kości 2 bulwy kopru włoskiego 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki masła sól pieprz Nasiona kopru rozgnieć w moździerzu lub wsyp