Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Miodowe pierniczki

Autor
A A A
  • Miodowe pierniczki

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Miodowe pierniczki - składniki:
Miodowe pierniczki - sposób przygotowania: Z cukru przygotuj karmel, ostrożnie rozpuszczając go na suchej, gorącej patelni. Zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia. Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj. Wszystkie składniki (orzechy, jaja, cynamon, mąkę, miód) wymieszaj, dodaj przestudzony karmel i wyrób ciasto. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Następnie jeszcze raz wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, wytnij pierniczki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C i piecz około 40 minut.
Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba