Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab duszony w kapuście z plackami ziemniaczanymi

Autor
A A A
  • Schab duszony w kapuście z plackami ziemniaczanymi

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Schab duszony w kapuście z plackami ziemniaczanymi - składniki:
Schab duszony w kapuście z plackami ziemniaczanymi - sposób przygotowania: Schab pokrój na kotlety, dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką i smaż na klarowanym maśle po mniej więcej 4 minuty z każdej strony. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż na maśle, dodaj posiekaną i odciśniętą kiszoną kapustę. Dopraw posiekanym czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Duś około 20 minut, dodaj schab i duś kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj kwaśną śmietanę, wymieszaj i zdejmij z ognia. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odciśnij, dodaj mąkę, jajko, dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Placki usmaż na złoto na maśle klarowanym. Schab podawaj z kapustą i plackami.