Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Autor
A A A
  • Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Fuczki - placki z kiszoną kapustą - składniki:
Fuczki - placki z kiszoną kapustą - sposób przygotowania: Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarowanym po mniej więcej 3 minuty z każdej strony. Podawaj jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa lub ryb.

Informacje o Fuczki - placki z kiszoną kapustą

  • Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    . hrecznykami , czyli kotletami z mięsa mielonego i kaszy gryczanej oraz warenykami (lub warenikami ) - gotowanymi pierogami, często z farszem z ziemniaków. Fuczki - placki z kiszoną kapustą 200 g kiszonej kapusty 1 jajko 150 g mąki pszennej 200 ml mleka masło klarowane sól pieprz Z mąki, jajka i

  • Kiszonki - jedz na zdrowie!

    Kiszonki - jedz na zdrowie!

    Fuczki to danie wywodzące się z kuchni podkarpackiej. Podobnie jak placki ziemniaczane, można je podawać np. ze śmietaną, gulaszem, sosem pomidorowym, skwarkami albo wędzoną rybą. Fuczki - placki z kiszoną kapustą 200 g kiszonej kapusty 1 jajko 150 g mąki pszennej 200 ml mleka masło klarowane sól