Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej - składniki:
Tatar z polędwicy wołowej - sposób przygotowania:
Przygotuj mięso 3-4 dni wcześniej: jagody jałowca i tymianek utrzyj w moździerzu, następnie dodaj wiśniówki. Zalej polędwicę marynatą i odstaw do lodówki na 3-4 dni. Obracaj mięso rano i wieczorem.
Przygotuj galaretkę: do rondelka wlej sok z cytryny i bulion. Zredukuj objętość o połowę, następnie dodaj żelatynę i mieszaj, aż się całkiem rozpuści. Na koniec dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki. Brytfankę wyłóż folią spożywczą, przelej do niej wywar i odstaw do schłodzenia.
Przed podaniem posiekaj zamarynowaną polędwicę. Podawaj udekorowane jeżynami lub malinami, gałązką tymianku i żółtkiem przepiórczym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki