Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gofry z czekoladą

Autor
A A A
  • Gofry z czekoladą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Gofry z czekoladą - składniki:
Gofry z czekoladą - sposób przygotowania: Rozpuść masło w rondelku. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Do mąki porcjami dolewaj mleko, cały czas ubijając ciasto mikserem, następnie dodaj rozpuszczone masło. Kiedy ciasto będzie już jednolite, zwiększ obroty do maksimum i miksuj przez chwilę, aby dobrze je napowietrzyć. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę (lub groszki czekoladowe) i wymieszaj szpatułką. Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją i nakładaj porcje ciasta. Piecz około 4 minuty, aż gofry będą złociste. Wystudź na kuchennej kratce.
Prawdopodobnie najlepsza kanapka na świecie

Informacje o Gofry z czekoladą

  • Menu dnia

    Menu dnia

    kurczaka wpierw pieczemy w ziołach z dodatkiem marchewki i cebuli, a na koniec podlewamy białym winem i rumienimy. Zobacz przepis na pieczonego kurczaka Rio Negro Słodki przysmak, który ucieszy dzieci i dorosłych. Gofry z czekoladą podawaj z bitą śmietaną i owocami. Zobacz przepis na gofry z

  • Gofry i naleśniki - smak ciepłych dni

    Gofry i naleśniki - smak ciepłych dni

    ulubionymi owocami, będą też dobrym sposobem na słodki wieczór we dwoje. Gofry z czekoladą 500 g mąki pszennej 200 g gotowych groszków czekoladowych lub gorzkiej czekolady posiekanej na małe kawałki 30 g cukru 8 g proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 400 ml mleka 80 g masła 4