Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczka wieprzowa na papardelle
Polędwiczka wieprzowa na papardelle - składniki:
Polędwiczka wieprzowa na papardelle - sposób przygotowania:
1-2 dni wcześniej zamarynuj polędwiczkę: miód wymieszaj z rozmarynem i pokrojonym w plasterki. Zalej polędwiczkę marynatą i odstaw na 1-2 dni w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki.
Marchewkę i cukinię obierz i potnij na szerokie pasy (tak jak makaron papardelle, szerokie wstążki). Połóż na sitku i przelej wrzątkiem.
Ziemniaki ugotuj i utrzyj na purée. Na patelni rozgrzej masło i dodaj jagody z cukrem. Całość dodaj do purée i wymieszaj na jednolitą masę.
Polędwiczkę obsmaż na oliwie z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie pokrój w medaliony.
Warzywne papardelle ułóż na talerzu, na nich jagodowe purée, a na wierzchu plastry polędwiczki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki