Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczka wieprzowa na papardelle

Autor
A A A
  • Polędwiczka wieprzowa na papardelle

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Polędwiczka wieprzowa na papardelle - składniki:
Polędwiczka wieprzowa na papardelle - sposób przygotowania: 1-2 dni wcześniej zamarynuj polędwiczkę: miód wymieszaj z rozmarynem i pokrojonym w plasterki. Zalej polędwiczkę marynatą i odstaw na 1-2 dni w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki. Marchewkę i cukinię obierz i potnij na szerokie pasy (tak jak makaron papardelle, szerokie wstążki). Połóż na sitku i przelej wrzątkiem. Ziemniaki ugotuj i utrzyj na purée. Na patelni rozgrzej masło i dodaj jagody z cukrem. Całość dodaj do purée i wymieszaj na jednolitą masę. Polędwiczkę obsmaż na oliwie z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie pokrój w medaliony. Warzywne papardelle ułóż na talerzu, na nich jagodowe purée, a na wierzchu plastry polędwiczki.