Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg faszerowany z sosem z jeżyn

Autor
A A A
  • Pstrąg faszerowany z sosem z jeżyn

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Pstrąg faszerowany z sosem z jeżyn - składniki:
Pstrąg faszerowany z sosem z jeżyn - sposób przygotowania: Przygotuj roladkę: filet przypraw solą i pieprzem. Na połowie oliwy podsmaż połowę drobno pokrojonej cebuli, następnie zdejmij z ognia, dodaj posiekany czosnek, kiełki słonecznika oraz koperek. Całość wymieszaj, przełóż na pstrąga, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Usmaż na oliwie z oliwek, aż się zarumieni. Przygotuj sos: pozostałą pokrojoną drobno cebulę podsmaż na oliwie z masłem. Następnie dodaj borowiki pokrojone w plastry, wlej śmietanę i bulion. Redukuj, aż powstanie gęsty sos, dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj jeżyny i zdejmij z ognia.