Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Galareta z giczy cielęcej

Autor
A A A
  • Galareta z giczy cielęcej

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Galareta z giczy cielęcej - składniki:
Galareta z giczy cielęcej - sposób przygotowania: (Przepis dla 6-8 osób) Gicze przełóż razem z mięsem do naczynia, w którym będą gotowane (kości rurkowe zawierają odżywczy szpik, który działa wzmacniająco na nasz układ kostny). Zalej zimną wodą, dodaj sól i zioła. Po godzinie gotowania dodaj pokrojone warzywa i dalej gotuj, aż mięso będzie odchodziło od kości. Z kości wyłuszcz resztki szpiku. Mięso i warzywa wyjmij z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Całość połącz z wywarem i szpikiem, przelej do płaskiego naczynia i odstaw do stężenia. Podawaj na zimno jako zakąskę. Najlepiej smakuje z octem lub z przyprawą do zup.