Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny bananowe z kremem karmelowym

Autor
A A A
  • Muffiny bananowe z kremem karmelowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Muffiny bananowe z kremem karmelowym - składniki:
Muffiny bananowe z kremem karmelowym - sposób przygotowania: (6 sztuk) Krówki pokrusz. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj jajko, rozgniecionego banana, a następnie mąkę i na koniec pokruszone krówki. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na sześć muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 20 minut. Wyjmij z pieca i ostudź. Na wystudzone muffiny nałóż kleks bitej śmietany, łyżeczkę karmelu i po dwa plasterki banana.

Informacje o Muffiny bananowe z kremem karmelowym

  • Menu dnia

    Menu dnia

    mięso z indyka. Aby uzyskać ładniejszy wzór, zetnij czubki ugotowanych jajek - wówczas w każdym plasterku pieczeni znajdzie się ładny kawałek jaja. Zobacz przepis na pieczeń rzymską Taki deser ucieszy zarówno dzieci, jak i dorosłych członków rodziny. Muffiny bananowe z karmelowym kremem znakomicie

  • Desery z kremem

    Desery z kremem

    garnkiem. Muffiny bananowe z kremem karmelowym 4 kruche cukierki krówki 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g masła 60 g brązowego cukru 1 jajko 1 dojrzały banan Do dekoracji: 1 dojrzały banan 2/3 szklanki bitej śmietany 3-4 łyżki gotowego kremu karmelowego 6 sztuk) Krówki