Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny z czerwoną papryką i fetą

Autor
A A A
  • Muffiny z czerwoną papryką i fetą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Muffiny z czerwoną papryką i fetą - składniki:
Muffiny z czerwoną papryką i fetą - sposób przygotowania: (12 sztuk) Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i białe części, pokrój na spore kawałki i opiecz chwilę w piekarniku, aż skórka ściemnieje. Obierz paprykę ze skóry i pokrój na małe kawałki. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, kawałki papryki i pokruszony ser feta. Wymieszaj i uformuj w kopczyku dołek. W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C i piecz około 20 minut.

Informacje o Muffiny z czerwoną papryką i fetą

  • W zastępstwie kanapki - na drugie śniadanie

    W zastępstwie kanapki - na drugie śniadanie

    Ciebie nie przemawiają, wybierz inny przepis na muffiny z naszej bazy. Muffiny z czerwoną papryką i fetą 1 duża czerwona papryka 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 175 g sera feta 2 jajka 250 ml mleka 125 g masła (12 sztuk) Paprykę umyj, usuń z niej gniazda

  • Feta na 9 sposobów

    Feta na 9 sposobów

    - inaczej babeczki wyjdą twarde i zbite. Muffiny z czerwoną papryką i fetą (12 sztuk) 1 duża czerwona papryka 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 175 g sera feta 2 jajka 250 ml mleka 125 g masła Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i białe części, pokrój na

  • Smakowite podarunki, czyli co zabrać na przyjęcie?

    . Pamiętaj, że ciasta nie trzeba mieszać zbyt dokładnie - najlepiej robić to łyżką lub widelcem - w innym przypadku babeczki mogą być zbite i niewyrośnięte. Muffiny z czerwoną papryką i fetą (na 12 sztuk) 1 duża czerwona papryka 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 175 g