Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffiny z boczkiem i natką pietruszki
Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - składniki:
Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - sposób przygotowania:
(12 sztuk) Pokrój boczek w kosteczkę i przesmaż na patelni na oleju, aż boczek będzie chrupki. Przełóż na papierowe ręczniki i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Na tej samej patelni przesmaż posiekaną cebulę, aż będzie miękka i się lekko zrumieni. Odstaw do wystygnięcia.
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj i uformuj w kopczyku dołek.
W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło, wystudzoną cebulkę i boczek. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać.
Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C i piecz około 20 minut.
- 2 łyżeczki oleju
- 6 plasterków chudego boczku lub bekonu
- 1 duża cebula
- 375 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 125 g masła
Informacje o Muffiny z boczkiem i natką pietruszki
-
Menu dnia z muffinami z boczkiem
zupę- krem z selera naciowego . Zazwyczaj kojarzone ze słodkimi wypiekami, muffiny można przygotować także w wytrawnej wersji. Takie pikantne babeczki z boczkiem i pietruszką świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałaty lub zup-kremów. Zobacz przepis na muffiny z boczkiem i natką pietruszki
-
Chrupiący boczek, złocisty bekon
? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Masz apetyt na coś mniejszego? Wypróbuj nasz przepis na muffiny z boczkiem i natką pietruszki . Tarta quiche lorraine Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 3 żółtka 5 łyżek zimnej wody sól Nadzienie: 150 g wędzonego chudego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki