Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pesto z rukoli

Autor
A A A
  • Pesto z rukoli

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Pesto z rukoli - składniki:
  • 1 duży pęczek rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • garść uprażonych na suchej patelni orzeszków pinii
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 50 g tartego parmezanu
  • sól
Pesto z rukoli - sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. Podawaj z makaronem ugotowanym al dente. Pesto możesz przechowywać do 3 dni w lodówce. W miarę upływu czasu będzie ciemniało. Pesto jest też doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek, świetnie pasuje do białego sera.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty

Informacje o Pesto z rukoli

  • Menu dnia ze smakowitym łososiem

    Menu dnia ze smakowitym łososiem

    Miseczka takiego delikatnego, złocistego bulionu na bazie warzyw ukoi po ciężkim dniu. Zobacz przepis na bulion warzywny z ryżem . Pesto z rukoli to świetny dodatek do grzanek, makaronu. Tutaj dodaliśmy je do pieczonego łososia. Zamiast pinii, do przygotowania pesto, możesz wykorzystać orzechy

  • Przymrozić i pociąć

    Przymrozić i pociąć

    Carpaccio wołowe z pesto z rukoli (Dla 4 osób) 200 g polędwicy wołowej 2 garście rukoli 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1 łyżeczka musztardy

  • Kulinarne inspiracje od Apetiny

    Kulinarne inspiracje od Apetiny

    serkiem kremowym Apetina Czosnek i Zioła. Na każdej kromce kładziemy krewetkę. Grzanki układamy na blasze lub w płaskim naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 10 minut. Gotowe grzanki przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Śródziemnomorskie klimaty Serek kremowy Apetina Pesto i Rukola to

  • Piętnastka przy stole

    wieprzowinę z drobną fasolą gotowaną z pancettą, pieczonymi ziemniakami i pesto z rukoli i bazylii. Dobre, proste jedzenie. Tego mi było trzeba. Wiary w ludzi.

  • Dwa dni z włoskimi przysmakami - relacja z Makaronowych Mistrzostw Barilla Cup 30.09 i 01.10.2016

    Dwa dni z włoskimi przysmakami - relacja z Makaronowych Mistrzostw Barilla Cup 30.09 i 01.10.2016

    . Co ciekawe, zwycięskie dania pierwszego i drugiego dnia różniły się od siebie znacząco. Wśród dziennikarzy i blogerów nagrodzony został „Grillowany łosoś podany z tagliatelle Barilla z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli” -  potrawa Moniki Pawłowskiej

  • Z pysznej pizzy słyną nie tylko Włosi. Oto jej odpowiedniki z różnych stron globu

    Z pysznej pizzy słyną nie tylko Włosi. Oto jej odpowiedniki z różnych stron globu

    sprzedawana jest na wagę, a nie na kawałki. Pizza bianca z ziemniakami i kremowym serkiem z pesto i rukolą Fot. Przepis nadesłany na konkurs: 'Apetyczne inspiracje' Składniki: Na spód: 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 250 g mąki pszennej 1 pełna

  • Sacla - królowa włoskiej kuchni

    Sacla - królowa włoskiej kuchni

    produkcji aromatycznych sosów pesto- Pesto alla genovese i Pesto z rukolą. Bezpośrednio po zbiorach, świeża bazylia trafia do fabryki Sacla i jeszcze tego samego dnia produkuje się z niej sos. Firma powstała ponad 70 lat temu i do dnia dzisiejszego pozostaje tradycyjną włoską firmą

  • Blog tygodnia: "...et si vous veniez manger chez nous?"

    Blog tygodnia: "...et si vous veniez manger chez nous?"

    oraz miła pogawędka z szefem kuchni. Wszystko było na szóstkę z plusem, za wyjątkiem... przesolonej cielęciny. Jak widać, każdemu może się zdarzyć, tym bardziej więc nie należy przejmować się takimi wpadkami. Przepis Agnieszki: zielone fettucine ze szparagami i pesto z rukoli