Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żeberka marynowane w piwie

Autor
A A A
  • Żeberka marynowane w piwie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Żeberka marynowane w piwie - składniki:
Żeberka marynowane w piwie - sposób przygotowania: Dzień wcześniej zamarynuj mięso: żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warstwami w misce, każdą warstwę posyp roztartymi w moździerzu ziołami, owocami jałowca i pokruszonymi listkami laurowymi. Zalej piwem, tak żeby w całości pokryło żeberka. Wstaw do lodówki na 24 godziny. Przygotuj sos: wymieszaj posiekany czosnek z pozostałymi składnikami. Żeberka wyjmij z marynaty, osusz i posmaruj sosem. Ułóż na grillu i opiekaj na złoty kolor, od czasu do czasu smarując mięso sosem czosnkowym.