Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku

Autor
A A A
  • Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku - składniki:
Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku - sposób przygotowania: Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno pokrojoną cebulę i tymianek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Zalej octem i sokiem z granatów, ponownie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Kawałki mięsa nabij na szpikulce i upiecz na grillu. Przed podaniem posyp natką.

Informacje o Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku

  • Kebab - nie tylko mięso

    Kebab - nie tylko mięso

    owoców granatu. Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku 1 kg jagnięciny lub cielęciny bez kości 2 cebule (150 g) 5 łyżek octu winnego 120 g soku z kwaśnych granatów 1 łyżeczka tymianku natka pietruszki sól pieprz Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno pokrojoną cebulę i tymianek, dopraw solą oraz