Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku
Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku - składniki:
Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku - sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno pokrojoną cebulę i tymianek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Zalej octem i sokiem z granatów, ponownie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Kawałki mięsa nabij na szpikulce i upiecz na grillu. Przed podaniem posyp natką.
- 1 kg jagnięciny lub cielęciny bez kości
- 2 cebule (150 g)
- 5 łyżek octu winnego
- 120 g soku z kwaśnych granatów
- 1 łyżeczka tymianku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Informacje o Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku
-
Kebab - nie tylko mięso
owoców granatu. Szaszłyki z jagnięciny po tadżycku 1 kg jagnięciny lub cielęciny bez kości 2 cebule (150 g) 5 łyżek octu winnego 120 g soku z kwaśnych granatów 1 łyżeczka tymianku natka pietruszki sól pieprz Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno pokrojoną cebulę i tymianek, dopraw solą oraz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki