Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z ryby i cukinii

Autor
A A A
  • Szaszłyki z ryby i cukinii

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Szaszłyki z ryby i cukinii - składniki:
Szaszłyki z ryby i cukinii - sposób przygotowania: Rybę pokrój w kostkę. Czosnek i natkę posiekaj, wymieszaj delikatnie z rybą. Dodaj liście laurowe, zalej oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę. Rybę wyjmij z marynaty, dopraw solą i pieprzem. Panieruj najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajkach, na koniec obtocz w bułce tartej. Cebulę, cukinie i słoninę pokrój w plastry. Patyczki do szaszłyków włóż na kilkanaście minut do zimnej wody, żeby nie spaliły się podczas grillowania, a następnie nadziej na nie na przemian rybę, cebulę, słoninę i cukinię. Piecz na grillu, aż ryba się zrumieni, a jarzyny będą miękkie. Gotową rybę ułóż na rukoli.