Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie

Autor
A A A
  • Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie - składniki:
Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie - sposób przygotowania: Mięso pokrój na nieduże kawałki, dodaj drobno pokrojoną cebulę, zioła, sól i pieprz, wymieszaj i zalej winem. Odstaw na 3-4godz. do lodówki. Potem kawałki mięsa nabij na szpikulce i upiecz na grillu. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.

Informacje o Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie

  • Menu dnia z potrawką z kaszy jaglanej

    Menu dnia z potrawką z kaszy jaglanej

    Jeśli nie masz grilla, takie szaszłyki przygotujesz również na patelni. Oprócz wina możesz je marynować np. w sosie sojowym. Świetnie smakują z greckim dipem tzatziki . Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie 1 kg wieprzowiny lub baraniny 2 cebule (200 g) 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina

  • Smakowite szaszłyki - nie tylko z mięsem

    Smakowite szaszłyki - nie tylko z mięsem

    Dobrym dodatkiem do takich szaszłyków będzie wytrawny sos owocowy, np. z żurawin, borówek lub śliwek. Mięsa na grilla możesz marynować także w piwie. Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie 1 kg wieprzowiny lub baraniny 2 cebule (200 g) 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 1 łyżeczka ziół