Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie
Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie - składniki:
Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie - sposób przygotowania:
Mięso pokrój na nieduże kawałki, dodaj drobno pokrojoną cebulę, zioła, sól i pieprz, wymieszaj i zalej winem. Odstaw na 3-4godz. do lodówki. Potem kawałki mięsa nabij na szpikulce i upiecz na grillu. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
- 1 kg wieprzowiny lub baraniny
- 2 cebule (200 g)
- 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
- świeża bazylia do dekoracji
Informacje o Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie
-
Menu dnia z potrawką z kaszy jaglanej
Jeśli nie masz grilla, takie szaszłyki przygotujesz również na patelni. Oprócz wina możesz je marynować np. w sosie sojowym. Świetnie smakują z greckim dipem tzatziki . Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie 1 kg wieprzowiny lub baraniny 2 cebule (200 g) 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
-
Smakowite szaszłyki - nie tylko z mięsem
Dobrym dodatkiem do takich szaszłyków będzie wytrawny sos owocowy, np. z żurawin, borówek lub śliwek. Mięsa na grilla możesz marynować także w piwie. Szaszłyki wieprzowe marynowane w winie 1 kg wieprzowiny lub baraniny 2 cebule (200 g) 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 1 łyżeczka ziół
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki