Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki z wędzoną makrelą

Autor
A A A
  • Placki z wędzoną makrelą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Placki z wędzoną makrelą - składniki:
Placki z wędzoną makrelą - sposób przygotowania: Rybę obierz z ości, rozgnieć widelcem, dodaj ziemniaczane purée, natkę, wbij jajko, dopraw solą, pieprzem oraz papryką i wyrób na gładką masę. Uformuj osiem placuszków o grubości 1 cm, ułóż je na talerzu posypanym mąką i wstaw do lodówki na 30 min. Na ruszcie grilla połóż natłuszczoną folię aluminiową. Ułóż placuszki i piecz 8 min z jednej strony. Posmaruj oliwą, odwróć łopatką na drugą stronę i ponownie piecz 8 min. Powinny się lekko zrumienić z obu stron. Podawaj gorące, z cząstką cytryny.

Informacje o Placki z wędzoną makrelą

  • Menu dla urody

    Menu dla urody

    powinny być kwasy omega-3. Zdrowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają łagodzenie stanów zapalnych i zapobiegają przesuszeniom naskórka. Idealnie jest od czasu do czasu sięgnąć po łososia, sardynki, makrelę, czy tuńczyka. Sprawdź nasze przepisy. Placki z wędzoną makrelą Pasztet z wędzonego

  • Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    tłustą - żeby łatwo ją było rozgnieść). Dobrym dodatkiem do takich placuszków jest sos koperkowy, a także surówka z kiszonej kapusty. Placki z wędzoną makrelą 1 wędzona makrela bez skóry (500 g) 350 g ugotowanych i rozgniecionych na purée mącznych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki