Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szkockie jajka

Autor
A A A
  • Szkockie jajka

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Szkockie jajka - składniki:
Szkockie jajka - sposób przygotowania: Szalotkę posiekaj w bardzo drobną kostkę. Mięso przełóż do dużej miski, dodaj jajko, musztardę, posiekaną szalotkę, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty od zagotowania) i obierz ze skorupek. Masą mięsną oklejaj jajka - najlepiej jest wziąć porcję mięsa, lekko spłaszczyć w dłoni, położyć jajko i owinąć je mięsem, a następnie uformować kuleczkę. Po uformowaniu 12 kuleczek, każdą najpierw obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, często przekręcając kuleczki, na ciemno-brązowy kolor. Możesz też usmażyć kuleczki we frytownicy.
Jajka faszerowane guacamole

Informacje o Szkockie jajka

  • Nie tylko faszerowane - jajka na wielkanocny stół

    Nie tylko faszerowane - jajka na wielkanocny stół

    . Autor: Tomek Woźniak Łatwy przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem Szkockie jajka to świetny pomysł na wielkanocny obiad. Pysznie smakują na przykład z sosem chrzanowym. Składniki: 10 jajek 800 g surowej białej kiełbasy po 1 posiekanym pęczku szczypiorku i natki 1/2 łyżeczki gałki