Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami

Autor
A A A
  • Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami - składniki:
Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami - sposób przygotowania: Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje. Do gorącego bulionu dodaj napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty od zagotowania), obierz i przekrój na połówki. Oliwki, ugotowane marcheweczki i korniszonki pokrój na plasterki. W małych naczynkach układaj jajka i pozostałe składniki i zalej schłodzonym bulionem. Najlepiej robić to warstwowo - dzięki temu składniki nie wypłyną na wierzch galaretki. Po zalaniu każdej warstwy schładzaj w lodówce. Podawaj skropione sokiem z cytryny.
Jajka faszerowane guacamole

Informacje o Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami

  • Galarety na Wielkanoc - z mięsem, rybą, warzywami

    Galarety na Wielkanoc - z mięsem, rybą, warzywami

    ). Małe, pełne dodatków galaretki będą się pięknie prezentowały na "murawie" z kiełków lub rukoli. Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2-3 łyżeczki żelatyny 10 przepiórczych jajek czarne oliwki minimarcheweczki minikorniszonki groszek

  • Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    (170°C). Autorzy: Piotr Bikont, Paweł Kałuski Przystawki: Jajka faszerowane na ciepło - przepis blogera Jajka w łódkach z cykorii Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami Chrust z białej kiełbasy Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem Sałatki: Sałatka wiosenna Sałatka ziemniaczana z