Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kaczka korzenna z konfiturą z buraków
Kaczka korzenna z konfiturą z buraków - składniki:
Kaczka korzenna z konfiturą z buraków - sposób przygotowania:
Zamarynuj kaczkę: kaczkę natrzyj solą, pieprzem i częścią cynamonu. Cukier, starty imbir, goździki i pozostały cynamon zalej w rondelku 200 ml wody i zagotuj do zgęstnienia płynu. Dodaj sos sojowy i przetarty czosnek. Tak przygotowaną marynatą nasmaruj kaczkę i odstaw na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia wstaw kaczkę do pieca rozgrzanego do 180-190 st. C i piecz przez ok. 1,5 godz., podlewając marynatą i sosem od pieczenia.
Buraki dokładnie umyj, skrop oliwą i zawiń w folię do pieczenia. Piecz ok. półtorej godz. w piecu rozgrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu obierz buraki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj buraki i żurawinę. Duś na wolnym ogniu ok. 40 min, na koniec dopraw i dodaj kwaśną śmietanę.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki